Cum îți alegi paleta de ping-pong

shutterstock_177599339

Știința și tehnologia au progresat foarte mult în ultimele decenii. Aceste îmbunătățiri au avut un impact mare asupra vieții noastre de zi cu zi, a locurilor de muncă și chiar a relațiilor. Când vine vorba de tenis de masă, putem spune că au trecut mulți, mulți ani de cand paleta din lemn era singura soluție. Acum avem o mulțime de variante de unde să alegem o paleta de ping-pong și să o alegem corect!

Pașii pe care trebuie să-i urmezi când joci ping pong

  • Gândește-te la stilul de joc, unde sunt punctele tale tari dar și cele slabe
  • Începe prin a exersa acele puncte slabe, îmbunătățește-le – totul ține de practica

Cum alegi paleta tenis de masă

Când vine vorba de a alege o paletă de ping pong trebuie să-ți pui următoarele întrebări:

  • Cât de des joci?
  • Cum este jocul tău? Agresiv, orientat pe control sau cu efect?
  • Care parte vrei să o imbunătățești în jocul tău?
  • Vrei să devii mai bun sau cauți o paletă de ping pong doar pentru un joc de distracție?
  • Cât timp ai de gând să dedici acestui joc?

O paletă de tenis de masă este alcătuită din 3 părți: lama (parte de lemn din mijloc), buretele și cauciucul. O combinație bine echilibrată a acestor trei poate face paleta perfectă.  De aceea este foarte important să o privești ca pe un instrument din trei bucăți.

Pe piață există palete fabricate manual sau în fabrică. Aici intră timpul pe care-l petreci la tenis. Dacă joci des, atunci, cu siguranță ai nevoie de o paletă de ping pong fabricată manual. Aceste palete se uzează mai greu.

Când vine vorba de putere si viteză, trebuie să fii atent la lama paletei. În cazul acesta ai nevoie de o lamă cu mai multe straturi (cel puțin 5 straturi). Eventual se poate adăuga si material suplimentar, fibra de carbon și carbonul de titan sunt soluții excelente. Acestea vor adăuga mai multă viteză la paleta, dar greutatea va rămâne similară.

Dacă viteza nu este punctul tău forte, te axezi mai mult pe efecte, atunci ai nevoie de un cauciuc tensionat

O paletă de ping pong nu trebuie să fie neapărat scumpă ca să fie bună. Atunci când îți alegi paleta, trebuie să fi atent, în primul rând, la stilul tău de joc.

Xenia