Coarda de sărit și beneficiile pe care aceasta le oferă

530756422_XS

Dacă cauți o modalitate de a adăuga puțină distracție și creativitate antrenamentelor tale, îți recomandăm coarda de sărit. Săritul corzii este o formă extrem de eficientă de exerciții cardiorespiratorii care nu necesită mult mai mult decât puțin spațiu, un cronometru și o anumită creativitate.
Oamenii ard aproximativ cinci calorii pentru a consuma un litru de oxigen. Acest lucru înseamnă că exercițiile care implică mai mulți mușchi pot crește cererea de oxigen, permițându-ți să consumi mai multă energie (arzi mai multe calorii). Oricine a folosit coarda de sarit mai mult de 20 de secunde, știe că este o modalitate excelentă de a-ți ridica ritmul cardiac și de a arde calorii.

Beneficiile săritului cu coarda

1. Arde calorii

Foarte puține exerciții ard calorii la fel cum face coarda de sărit. Chiar si saritul lent arde pana la 10 – 16 calorii pe minut, si poate să ardă pana la 480 de calorii în jumatate de oră. Potrivit Science Daily, 10 minute de sărit cu coarda sunt aproximativ echivalente cu alergatul timp de 8 minute.

2. Îmbunătățește coordonare și mișcare

Când sari coarda, corpul tău se conectează cu mintea. În esență, săritul corzii, îmbunătățește echilibrul și rapiditatea / coordonarea, făcându-ți mintea să se concentreze pe picioare. Sporește agilitate și contribuie la funcționarea sistemului cardiovascular.

Săritul corzii este o activitate ciclică, ceea ce înseamnă că faci o mișcare constantă, regulată. Cadența și ritmul constant al corzii de sărit pot contribui la îmbunătățirea coordonării dintre ochi, picioare și mâini.

3. Tonifică musculatura și întărește oasele

Săritul corzii îți antrenează toți mușchii iar mișcarea constantă a bicepșilor și tricepșilor ajută la tonifierea acestora. În același timp, atunci când sari coarda, lucrează mușchii abdominali, cvadricepșii, fesele, bicepșii femurali și gambele

 4. Stimulează circulația sângelui

Mișcarea pe care o execuți atunci când folosești o coardă de sărit, ajută în mod direct sistemul circulator

Xenia